Brandman = Handläggare?!

0kommentarer

Har ni läst om brandmännen som vill byta namn till handläggare? om inte så hittar ni artikeln här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16738936.ab . Jag förstår verkligen inte vad som är felet på namnet brandman, det är absolut inget diskriminerande och om brandman är diskriminerande vad är inte sjuksköterska/undersköterska då?!eller gärningsman?! Ska man byta namn där också?!  Ska man säga brandhen eller?! Låter ju sjukt konstigt!!!
Jag tycker att det här med "hen" och könsneutralt börjar gå lite överstyrd. För det första så är "hen" till för dem som har ett tredje kön eller för dem som verken inte känner sig som Kille/tjej, Man/kvinna!!! Jag tycker att det är fel att säga "hen" t.ex. i skolan för att det inte ska bli könsroller eller könsdiskriminering, vi alla är födda med ett "kön" och sen finns det ju människor som födds med både det kvinnliga och manliga könet, och det kan ju vara svårt att säga han/hon till någon som har två kön, då kan ju "hen" vara ett ganska bra "ord". Men att säga det t.ex. i skolan till alla känns fel på något sätt. varför inte bara säga elevens namn? eller är det också könsdiskriminerande?! Ska vi döpa om oss till Kim, Alex, Charlie, Billy/Billie, Robin, Ashley, Taylor, Tintin, Sam, Lo, Jamie, Mio, Eli, Ja listan kan göras lång på "könsneutrala" namn. Jag förstår inte vad som är så könsdirkriminerande att säga ens namn, vi har ju fått namn av en anledning....... Det finns tusen saker som är mer könsdiskriminerande än att säga elevens namn eller att byta ut namnet brandman. Kolla bara på lönerna, en manlig sjuksköterska tjänar mer än vad en kvinnlig sjuksköterska fast att dem gör exakt samma saker, är inte det lite konstigt?! Har ni förresten hört att om du är kvinna och ska söka till polishögskolan sänker dem kraven på dig bara för att du är kvinna, du får alltså inte göra samma prov som männen får göra för att enligt dem så är inte du tillräckligt "stark" och dem tror heller inte att vi tjejer klarar av pressen, är inte det könsdiskriminerande?! Listan kan göras lång om saker som är diskriminerande och det tar aldrig slut, varje år är det alltid något nytt som är diskriminerande. Nästa år är väl det diskriminerande med att ha tjej/killnamn och att vi alla blir tvungna att döpa oss/våra barn till något som är könsneutralt, och vi blir väl tvungna att operera bort våra kön så att vi alla ser likadana ut. Nej men allvarligt talat det blir bara värre och värre för varje år som går.
 
Jag tycker faktiskt att det är ganska "pinsamt" Det finns flera miljoner människor i världen som svälter ihjäl och inte har några hem, och det vi gör är att diskutera "hen" eller att pepparkakor är diskriminerande.... Det ska bli spännande att se vad som är diskriminerande när jag är vuxen...... Men vad tycker ni om "hen"? Och vad tycker ni om att brandmännen ska byta namn till handläggare? Vad tycker ni är diskriminerande i dagens samhälle?

Kommentera

Publiceras ej